logo czlazne.cz

Mariánské Lázně (německy: Marienbad) jsou město v Karlovarském kraji, 25 km jihovýchodně od Chebu. Město zaujímá rozlohu 51,78 km² a žije zde přes 13 tisíc obyvatel. Mariánské Lázně jsou nejmladší z proslulého trojúhelníku západočeských lázeňských měst.

Mariánské Lázně Video z Mariánských lázní JeMariánské Lázně (německy: Marienbad) jsou město v Karlovarském kraji, 25 km jihovýchodně od Chebu. Město zaujímá rozlohu 51,78 km² a žije zde přes 13 tisíc obyvatel. Mariánské Lázně jsou nejmladší z proslulého trojúhelníku západočeských lázeňských měst. Jakožto druhé největší české lázně disponují množstvím minerálních pramenů. Přímo na území města jich najdete přobližně 40, v nejbližšíím okolí pak téměř 100. Území města původně patřilo premonstrátům z kláštera v Teplé. Právě jejich opat Karel Kašpar Reitenberger nechal, z popudu klášterního lékaře Johanna Josefa Nehra, v roce 1812 vystavět Za jejich dlouhou historii Mariánské lázně navštívilo mnoho slavných osobností. Jmenujme například Johanna Wolfganga Goethe, Fryreryka Chopina, Richarda Wagnera, Antona Brucknera, Gustava Mahlera, Friedricha Nietzsche, Franze Kafku, Rudyarda Kiplinga, Marka Twaina a Thomase Alvu Edisona. Lázně hostily také urozené návštěvníky, převším anglického krále Edward VII. a císaře Františlka Josefa II. Věříme, že magická atmosféra města Vás dnes okouzlí stejně, jako kdysi je.

Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.