logo czlazne.cz

Pitná kúra

Voda je pro náš organismus naprosto nezbytná. Pomáhá správné termoregulaci, lepšímu oběhu krve a celkově napomáhá k tomu, aby náš metabolismus fungoval tak, jak má.

Není pochyb o tom, že se naše tělo skládá ze 60% z vody. A i proto je tak nezbytně důležité dodržovat pitný režim. Průměrnému člověku se doporučuje vypít 2-3l tekutin denně společně ještě s množstvím, které tělo ztratí formou potu během sportovní aktivity.

Pro správnou hydrataci napomáhají různé kúry, které mimo jiné zaručují odplavení škodlivých látek z těla ven. V těchto kúrách se často využívá voda obohacená minerálními látkami z léčivých pramenů a proto je výsledek intenzivnější.

Množství a složení vody obvykle určuje lékař, který předepisuje pitnou kúru. Během kúry pacient vypíjí pohárky o objemu 2dl před jídlem. Tyto pohárky by se měli vypít v průběhu 3-10 minut. Poté následuje kratší pěti až desetiminutová pauza a tento režim napomáhá ke správné dlouhodobé hydrataci.

Pitnou kúru můžete vyzkoušet například v Lázních Luhačovice nebo Mariánských Lázních.

Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.